El Pessebre Gegant
linia-base

El pessebre gegant de Molins de Rei està compost de 14 peces de mida real completament blanques que representa el naixement amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient, amb l’atenta mirada d’una estrella d’orient que els guia.

Aquest pessebre és propietat de l’Ajuntament de Molins de Rei. Durant molts any, concretament entre els any 80 i 90, l’Ajuntament col·locava el pessebre a les escales del carrer Major amb Balmes, però degut a molts actes incívics el van deixar de posar i van acabar amb un magatzem municipal durant anys.

Al 2011, la Comissió va sol·licitar permís a l’Ajuntament per poder recuperar aquesta tradició. Les peces estaven molt deteriorades i gràcies a la Casa d’Oficis van poder arreglar i pintar de nou totes les peces que van ser exposades per la seva seguretat al pati de Ca n’Ametller. Des de llavors, la Comissió de la Cavalcada de Reis és l’encarregada de mantenir, exposar i custodiar aquest patrimoni local.

Al de 2016, el pessebre es trasllada a la part de jardí del pati de Ca n’Ametller, guanyant escenari, profunditat i nova il·luminació i l’estrella d’orient.

Fins a dia d’avui, no tenim cap referència de que hi hagi actualment un pessebre com el nostre, per tant per nosaltres, és un pessebre únic al món per les seves mides i característiques.